Legenda si Provenienta. Importanța surselor de energie neconvențională este din ce în ce mai căutată și a ajuns și pe plaiurile românești. În ultima perioada, multi romani au descoperit faptul ca pot face bani frumoși dacă sunt deschiși la afaceri noi, la investiții pe perioade medii și lungi pentru ca aceste tipuri de investiții aduc profituri bune și asigura o stabilitate financiara pe care multi o cautam.
Nu de prea mult timp, prin culturile românești a ajuns un copac minune care face parte din familia Paulowniaceae

Paulownia este un arbore de esență tare care vine de pe teritoriul Asiei, mai precis este originar din China. Denumit și “Arborele Prințesei” după numele prințesei Anna Pavlovna, cea de-a șasea fiica din cei opt copii ai țarului Paul I al Rusiei, copacul Paulownia are o extraordinara capacitate de regenerare ocupând cu mândrie funcția de planta perena.

Datorita acestei capacități de regenerare din aceeași rădăcină și îmbrăcarea ciotului cu o noua tulpina copacului Paulownia i s-a mai atribuit încă un nume – “Copacul Păsării Phoenix

În China, Paulownia se cultiva de peste 2000 de ani mai ales pentru producția de lemn, fie ea folosita pentru biomasa cât și pentru cherestea, iar în alte continente precum America sau Europa a fost arborele Paulownia a fost introdus ca arbore de gradina, mai ales pentru florile decorative și parfumate.

O plantatie de paulownia pentru biomasa poate ajunge la un profit de peste 500.000 lei in 5 cicluri, iar pentru cherestea in tot atatea cicluri aproximativ 1.000.000 de lei si datorita acestei rentabilitati foarte mari arborele Paulownia mai este numit si “Aluminiul din lemn“.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *