Intrebari si raspunsuri – pagina in constructie

Aceasta este sectiunea de intrebari si raspunsuri care speram sa va dea o imagine de ansamblu asupra afacerii Paulownia. Daca nu ati gasit raspunsul la intrebarile dvs va rugam sa ne contactati folosind pagina de Contact

1. De ce am nevoie pentru a porni o afacere cu Paulownia?  Aveti nevoie de un teren agricol, liber de sarcini pe care sa infiintati plantatia de arbori Paulownia.

2. Vreau sa incep afacerea Paulownia. Care e primul pas? Primul pas pe care trebuie sa il faceti cat mai repede este sa ne contactati pentru a incheia un contract. Spunem cat mai repede deoarece puteti prinde un sezon de sadire a arborilor si astfel puteti porni afacerea cat mai curand posibil.

3. Am terenul, am incheiat contractul cu Bioresursa.ro.Care e urmatorul pas? Daca, dupa ce ati incheiat contractul cu noi, va aflati intr-o perioada de sadire, va trebui sa pregatiti terenul agricol pentru infiintarea plantatiei.

4.Care sunt pregatirile care se fac pe teren inaintea plantarii arborilor sau a rasadurilor? Pentru a avea un mediu de crestere facil si prielnic trebuiesc efectuate doua faze agricole, si anume: sapatura la o adancime de minim 20-30 cm si discuirea pamantului pentru afanarea lui. Cheltuielile cu pregatirea terenului raman in responsabilitatea proprietarului sau contra cost le vom executa noi.

5. Cate rasaduri de Paulownia voi putea planta pe 1 Ha de teren? Depinde de ce matrice doriti sa utilizati in functie de destinatia busteanului. Daca optati pentru varianta de biomasa, vom sadi 2500 rasaduri pe 1 Ha de teren. Daca optati pentru varianta de cherestea, vom sadi aproximativ 625 rasaduri pe 1 Ha de teren.In ambele cazuri, terenul trebuie sa fie pregatit in prealabil pentru infiintarea culturii de Paulownia.

6. Ce se va intampla cu rasadurile in perioada imediat urmatoare? Imediat dupa sadire va recomandam (nu este obligatoriu) sa instalati un sistem de irigatie prin picurare (se poate si cel mai ieftin), deoarece este un real succes sa ajutam plantutele in primul an de vegetatie. Ulterior se poate dezinstala sistemul de irigatie si se poate folosi pe alta suprafata la o alta plantatie.

7. Care sunt fazele de intretinere ale copaceilor? Exista anumite faze de intretinere a culturii in primul an de vegetatie, si anume:
– copaceii trebuie copiliti (exact ca la rosii), se rupe copilul dintre tulpina si frunza pentru ca lemnul sa iasa drept si a nu se forma noduri.
– in momentul cand au atins inaltimea de cel putin 2m, trebuie rupte frunzele de la baza copacelului si eventualii lastari, pentru a se forma un copac drept si inalt, cu un coronament frumos, altfel copacelul va lua forma unui boschet si se va salbatici crescand aleatoriu, fara o forma data.
– amintim inca o data ajutarea rasadurilor de Paulownia in primul an de vegetatie cu sistemul de irigatie prin picurare.

8. In cat timp voi putea recolta?  Daca vreti sa recoltati pentru biomasa, acest lucru il puteti face din 3 in 3 ani de zile, iar daca doriti sa recoltati pentru cherestea, recoltarea se face din 5 in 5 ani de zile cu conditia ca dupa primele 6-9 luni de la sadire sa se faca potarea copacilor.

9. Ce inseamna potarea copacilor?  Este procesul tehnologic prin care se realizeaza taierea tulpinei aproximativ de la baza solului cu scopul de a creste mai rapid, mai drept si mai repede. Acest lucru se intampla datorita radacinii pivotante care a crescut si s-a infipt adanc in pamant avand o putere mai mare de trimis catre tulpina pentru a se dezvolta mai repede.

10. Ce voi putea face cu lemnul rezultat dupa recoltare?  Sunt foarte multe posibilitati de valorificare a culturii de Paulownia. In primul rand ca biomasa, lemn de foc, peletizare, brichetare, folosirea sub forma de rumegus la obtinerea de pal, obtinerea cherestelei si prelucrarea sa in diferite produse finite, obtinerea de lambriuri, dusumele, instrumente muzicale, jucarii din lemn (trenulete, tractorase, vaporase etc.), obtinerea de mobilier de lux, folosirea lemnului in industria automobilelor de lux, a ambarcatiunilor usoare, in constructii, obtinerea butoaielor de vin, a tocitoarelor, in industria mestesugului pentru realizarea portilor maramuresene, garduri, spalieri pentru vita de vie, usi si tocuri de geamuri, carute si calesti si multe altele.

11. Exista posibilitatea ca firma dvs sa preia lemnul dupa recoltare? DA. Va asiguram preluarea busteanului prin contract, astfel incat dvs veti fi sigur ca aveti deja unde sa vindeti busteanul, fara sa va mai faceti griji ca nu aveti client.

Daca nu ati gasit raspunsul la intrebarea dvs in aceasta sectiune va rugam sa comentati mai jos sau sa ne trimiteti un email cu solicitarile dvs si va vom raspunde in cel mai scurt timp.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *